12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPrim-vicepreședintele CE, avertisment dur cu privire la criza refugiaților

Prim-vicepreședintele CE, avertisment dur cu privire la criza refugiaților

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene (CE), a avertizat că, în cazul în care nu se ajunge la o soluție pentru criza refugiaților, extrema dreaptă în Europa ar putea să cunoască o ascensiune, potrivit Agerpres

Oficialul a subliniat, pentru BBC, că este nevoie de o protecție sporită a granițelor Uniunii Europene, pentru a putea gestiona mai bine sutele de mii de migranți care fug de războaiele și sărăcia din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. 

”Trebuie să fim siguri că acele țări unde oamenii sosesc sunt mai bine poziționate în ceea ce privește înregistrarea refugiaților, iar persoanele care nu au dreptul de azil sunt returnate rapid. Dacă nu putem soluționa această chestiune, dacă nu putem găsi soluții durabile, atunci vom asista la o ascensiune a extremei drepte pe continentul european”, a spus prim-vicepreședintele executivului comunitar. 

Reuniți miercuri seară la Bruxelles în cadrul unui Consiliu European extraordinar, liderii statelor membre ale Uniunii Europene au recunoscut că ”nu există soluții facile la criza refugiaților și migranților și că această provocare poate fi gestionată doar prin colaborare, într-un spirit de solidaritate și responsabilitate”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă