14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialPrima reacție a lui Tsipras, după acordul pentru salvarea Greciei

Prima reacție a lui Tsipras, după acordul pentru salvarea Greciei

Premierul grec Alexis Tsipras a apărat acordul la care s-a ajuns luni dimineață, după circa 17 ore de negocieri, subliniind că acum are de luat decizii dificile, însă acordul va ajuta Grecia să se pună pe picioare, potrivit The Guardian. 

Totodată, Tsipras a subliniat că a reușit să îi convingă pe liderii europeni să nu transfere cele 50 de miliarde din activele țării în Luxemburg. De asemenea, premierul grec a arătat că a obținut și o finanțare pe termen scurt și la un moment dat o restructurare a datoriei. 

Tsipras a părăsit summitul Eurogrupului alături de echipa sa de negociatori și ministrul Finanțelor, Euclid Tsakalotos. În drum spre ieșire l-a îmbrățișat pe președintele Franței, Francois Hollande. 

Încă nu se cunosc toate detaliile acordului, dar măsurile de austeritate sunt mai dure decât ce a avut Grecia de nfruntat până acum. Tsipras trebuie să convingă Parlamentul grec să voteze pentru noul acord. 

Totuși, premierul s-a angajat că va asigura că măsurile vor fi implementate.

”Am dus o luptă grea în străinătate, acum trebuie să luptăm acasă împotriva intereselor unor oameni”, a subliniat Tsipras. 

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...
Ultima oră
Pe aceeași temă