9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimele efecte ale crizei Rusia - Turcia. Moscova impune VIZE cetăţenilor turci

Primele efecte ale crizei Rusia – Turcia. Moscova impune VIZE cetăţenilor turci

Rusia impune vize de călătorie cetăţenilor Turciei, începând cu data de 1 ianuarie 2016, informează agenţia Itar-Tass,  citată de Mediafax.

“Conducerea Rusiei a luat decizia de a suspenda regimul fără vize de călătorie în relaţia cu Turcia. Decizia va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei.

Lavrov n-a făcut nicio referire la doborârea avionului de luptă rusesc de către Turcia, dar se ştie că acest eveniment tensionează relaţiile Rusiei cu Turcia, precum şi relaţiile Rusiei cu întregul NATO.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei de la Moscova a exprimat preocupări în legătură cu riscul atacurilor teroriste în Turcia.

“Decizia are legătură directă cu securitatea Rusiei şi a cetăţenilor ruşi”, a justificat Serghei Lavrov.

Citeşte şi: Putin REFUZĂ o întâlnire cu Erdogan, după doborârea avionului rusesc de către Turcia

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă