13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimele REȚINERI în cazul exploziilor de la Tinajin

Primele REȚINERI în cazul exploziilor de la Tinajin

Autorităţile chineze au reţinut 12 persoane şi anchetează 11 oficiali chinezi pentru neglijenţă în serviciu, în cazul exploziilor din oraşul portuar Tianjin, informează Mediafax.

Anunţul a fost făcut, joi, de către procuratura Chinei, care a deschis o investigaţie în cazul a 11 oficiali chinezi, cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu. Printre cei anchetaţi se află Wu Dai, şeful comisiei de transport din municipiul Tianjin, şi Zheng Qingyue, preşedintele companiei portuare din Tianjin, unde au avut loc exploziile, din estul Chinei, soldate cu 139 de morţi, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Citește și: Stare de ALERTĂ în China: Mai multe incendii au IZBUCNIT la locul exploziilor de la Tianjin

Un alt oficial chinez din cadrul Ministerului Transportului, Wang Jinwen, este anchetat pentru abuz de putere. Potrivit unei investigaţii, Wang a fost găsit vinovat de încălcarea legii pentru că i-a ajutat pe cei din conducerea companiei Ruihai International Logistics, deţinătorul clădirii în care au avut loc exploziile (primele două explozii au avut loc în data de 12 august), să obţină avizele necesare pentru gestionarea materialelor chimice, fără a fi supusă unei evaluări.

În cazul celor 11 oficiali, procuratura a decis dispunerea unor măsuri restrictive, printre care supraveghere la domiciliu, cauţiune, reţinere şi arest.

Potrivit unei declaraţii separate a Ministerului de Securitate Publică anunţate joi, poliţia a reţinut 12 persoane suspectate pentru implicarea în producerea exploziilor devastatoare din zona portuară a Tianjinului. Printre acestea se află directorul companiei International Ruihai Logistics, Yu Xuewei, directorul adjunct, Dong Shexuan, şi trei manageri generali, conform poliţiei chineze. Reprezentanţi ai Ministerului de Securitate Publică au anunţat joi că cele 12 persoane sunt suspectate pentru depozitare ilegală a unor materiale chimice periculoase.

Citește și: ALERTĂ în China: Nivelul cianurii din apa de la Tianjin, peste limita admisă

Alte aproximativ 70 de persoane sunt date în continuare dispărute. Exploziile au devastat o vastă porţiune din oraş. Aproximativ 17.000 de locuinţe au fost avariate, peste 170 de companii au fost afectate, iar circa 3.000 de maşini au fost distruse.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă