11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCOMPLOT: Premierul libian era să fie OMORÂT

COMPLOT: Premierul libian era să fie OMORÂT

Primul ministru libian, Abdullah al-Theni, a fost ţinta unei tentative de asasinat la Tobruk, în estul țării, după ce a plecat de la o sesiune a parlamentului și persoane neidentificate au tras asupra vehiculului său, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, informează Agerpres.

Incidentul subliniază starea de destrămare a autorității de stat în această țară în anarhie din nordul Africii unde două guverne și parlamente aliate cu facțiuni armate se luptă pentru control după patru ani de la răsturnarea de către rebeli a lui Muammar Gaddafi, notează Reuters.

“Mai multe persoane înarmate au deschis focul asupra mașinii primului ministru în momentul în care el părăsea locul unde s-a ținut o sesiune a parlamentului”, a declarat purtătorul de cuvânt Hatem el-Ouraybi.

Incidentul a avut loc după o ședință a parlamentului ținută la sediul său din Tobruk, în apropierea frontierei egiptene.

Parlamentul recunoscut de comunitatea internațională are sediul la Tobruk după ce o coaliție de miliții, Fajr Libya, a ocupat Tripoli în august anul trecut. Guvernul de asemenea s-a exilat în estul țării, amintește AFP.

Un alt parlament și un guvern rival, apropiat de Fajr Libya, se află în capitală.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă