14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPrimul raid aerian al SUA împotriva Statului Islamic în apropiere de Bagdad

Primul raid aerian al SUA împotriva Statului Islamic în apropiere de Bagdad

Aviația americană a efectuat un prim atac aerian asupra unei poziții a terorițtilor Satului Islamic din apropierea Bagdadului, transmite Mediafax.

Acest atac a avut loc în sud-vestul capitalei irakiene, potrivit CENTCOM, comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, care precizează că operaţiunea a fost efectuată cu scopul susţinerii armatei irakiene "în ofensiva sa împotriva teroriştilor din (cadrul grupării) Stat Islamic".

De la această poziţie jihadistă vizată de bombardamentul american "erau lansate tiruri către militarii irakieni", explică armata americană.

Un alt atac a avut loc în nordul Irakului, în apropiere de Sinjar, şi a distrus şase vehicule aparţinând grupării Stat Islamic (SI), potrivit CENTCOM.

Aceste două raiduri au avut loc "în cursul ultimelor 24 de ore", mai scrie Mediafax.

Începând din 8 august, forţele americane au efectuat 162 de raiduri împotriva jihadiştilor din cadrul SI, care au ocupat vaste teritorii în Siria şi în Irak.

Preşedintele Barack Obama a anunţat miercuri că Statele Unite sunt pregătite să efectueze atacuri aeriene contra SI în Siria, însă a subliniat că exclude orice cooperare cu regimul de la Damasc, care, potrivit lui, şi-a "pierdut legimitatea".

Statele Unite încă nu au efectuat atacuri împotriva SI în teritoriul sirian.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă