21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPrimul raport deespre prăbuşiriea avionului Boeing MH17, publicat peste 14 zile

Primul raport deespre prăbuşiriea avionului Boeing MH17, publicat peste 14 zile

Primul raport deespre prăbuşiriea avionului Boeing MH17 în estul Ucrainei va fi publicat peste cel mult două săptămâni, a anunțat purtătoarea de cuvânt a biroului olandez însărcinat cu efectuarea anchetei.

"Încă nu ştim când anume, dar raportul interimar va fi publicat în decursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare", a afirmat pentru AFP Sara Vernooij, purtătoarea de cuvânt a biroului olandez de anchetă OVV, transmite Mediafax.

"Este vorba de primul raport, un raport interimar", a subliniat ea. "Raportul final va fi publicat mai târziu, sperăm că în cursul verii anului 2015", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Un avion de tip Boeing al companiei Malaysia Airlines care asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur a explodat în zbor, la 17 iulie, probabil lovit de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei. Aparatul de zbor transporta 298 de persoane, dintre care 193 de cetăţeni olandezi.

Acordurile internaţionale prevăd, în mod normal, publicarea unui raport interimar în termen de 30 de zile după producerea catastrofei aeriene, dar "situaţia complexă" din Ucraina a întârziat lucrările anchetatorilor.

Cutiile negre au fost analizate în Marea Britanie, de către Biroul britanic de anchetare a accidentelor aeriene.

În schimb, conducerea anchetei privind cauzele accidentului a fost încredinţată Olandei, mai scrie Mediafax.

Kievul şi occidentalii îi consideră pe separatiştii proruşi responsabili de producerea tragediei, în timp ce Moscova şi insurgenţii acuză Kievul.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă