15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPrincipalul suspect în cazul asasinării lui Boris Nemţov, şi-a retras mărturia

Principalul suspect în cazul asasinării lui Boris Nemţov, şi-a retras mărturia

Principalul suspect în cazul asasinării opozantului rus Boris Nemţov, Zaur Dadaiev, a declarat că a mărturisit crima sub amenințare și și-a retras mărturia, potrivit Mediafax

Fostul comandant cecen de poliţie Zaur Dadaiev a declarat, într-un interviu pentru cotidianul rus Moskovski Komsomoleţ (MK), că a mărturisit că l-a ucis pe Nemţov întrucât autorităţile au promis că îl vor elibera pe un fost coleg de-al său, care era reţinut alături de el.

Citește și: Activist rus: Trei suspecţi în cazul asasinării lui Boris Nemţov, torturaţi

Dadaiev a sugerat, de asemenea, că se temea să nu fie ucis dacă nu mărturiseşte că l-a omorât pe opozantul rus.

“Continuau să strige «L-ai ucis pe Nemţov?». Eu am răspuns că nu. Au spus că dacă mărturisesc îl vor elibera. Am acceptat. M-am gândit că îl salvez pe el, iar pe mine mă vor duce în viaţă la Moscova“, a declarat inculpatul, adăugând că a fost reţinut alături de un fost subordonat, Ruslan Iusupov.

De altfel, în timpul unei audieri duminică la un tribunal din Moscova, judecătorul a declarat că Dadaiev şi-a recunoscut implicarea în asasinat, dar acuzatul nu a făcut o astfel de mărturisire în public.

Zaur Dadaiev şi alţi doi suspecţi arestaţi, verii săi Şagid şi Anzor Gubaşev, au fost vizitaţi în închisoare de corespondentul Moskovski Komsomoleţ şi de activistul pentru drepturile omului Andrei Babuşkin, membru al Consiliului pentru drepturile omului de la Kremlin.

Citește și: Fiica lui Nemțov: Vladimir Putin, “vinovat” politic de asasinarea liderului opoziției ruse

Babuşkin a afirmat miercuri că bărbaţii prezentau răni multiple, apreciind că probabil au fost torturaţi în închisoare. Dadaiev le-a spus vizitatorilor că nu are plângeri privind modul în care este tratat la închisoarea Lefortovo din Moscova, dar le-a arătat semne de la cătuşe pe mâini şi la glezne şi a precizat că a avut un sac pe cap timp de două zile, după ce a fost reţinut.

Ceilalţi doi suspecţi, fraţii Şagid şi Anzor Gubaşev, au declarat pentru Moskovski Komsomoleţ că au fost agresaţi înainte de a fi aduşi la Lefortovo, după ce au fost reţinuţi în Caucazul de Nord. Şagid Gubaşev a declarat că ofiţeri care nu s-au identificat l-au “bătut şi torturat”, iar pe fratele său l-au bătut. “Mi-au cerut să spun că noi l-am ucis pe Nemţov”, dar “suntem nevinovaţi”, a adăugat bărbatul.

Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă