21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProcurorii britanici au oprit procedurile judiciare împotriva a nouă foşti jurnalişti de...

Procurorii britanici au oprit procedurile judiciare împotriva a nouă foşti jurnalişti de la NOW

Procurorii britanici au abandonat vineri procedura judiciară care-i viza pe Andy Coulson şi alţi opt jurnalişti de la fosta publicaţie News of the World (NOW), acuzaţi că au oferit sume de bani unor oficiali în schimbul unor informaţii, relatează The Guardian, preluat de Mediafax.

Decizia reprezintă o adevărată lovitură pentru investigaţia cunoscută sub numele Operaţiunea Elveden, care a costat statul 20 de milioane de lire sterline de când a fost declanşată, în urmă cu trei ani, împotriva unor jurnalişti şi a surselor lor, comentează The Guardian.

Serviciile pentru proceduri judiciare ale Coroanei (CPS) nu vor administra probe în cazul a nouă jurnalişti, între care fostul editor al fostului tabloid al grupului Murdoch, Andy Coulson, şi editorul pentru chestiuni regale Clive Goodman, care aşteptau să fie judecaţi.

Însă procedurile declanşate împotriva altor trei jurnalişti vor continua. Aceștia sunt Chris Pharo, şeful departamentului de ştiri de la tabloidul The Sun, reporterul Jamie Pyatt – amândoi urmând să fie rejudecaţi, precum şi corespondentul Anthony France.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă