15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorii din Coreea de Sud au cerut arestarea moștenitorului companiei Samsung

Procurorii din Coreea de Sud au cerut arestarea moștenitorului companiei Samsung

Procurorii care anchetează uriașul scandal de corupție care zguduie Coreea de Sud au cerut, luni, arestarea moștenitorului grupului Samsung, Lee Jae-Yong, informează AFP citată de Agerpres.

Fiul președintelui grupului Samsung, Lee Kun-Hee, și nepot al fondatorului companiei, Lee Jae-Yong, a fost audiat săptămâna trecută timp de 22 de ore asupra unor suspiciuni de corupție.

El ar fi primul șef de companie care ar fi arestat în această afacere care a dus la destituirea președintei Park Geun-Hye.

Procurorii îl acuză că i-a oferit milioane de dolari pe post de mită lui Choi Soon-sil, o veche prietenă a președintei Park Geun-hye, relatează și Reuters. Choi Soon-sil este protagonista principală a scandalului de corupție și se află în detenție.

Valoarea mitei date de Lee se ridică la 36,42 milioane de dolari. Acuzațiile împotriva lui includ sperjur și delapidare.

Un tribunal din Seul va decide miercuri dacă va emite sau nu un mandat de arestare a vicepreședintelui Samsung Electronics.

“Prin decizia de a solicita un mandat de arestare, biroul procurorului special a apreciat că, deși situația economică a țării noastre este importantă, punerea în aplicare a legii are prioritate”, a declarat, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al instituției, Lee Kyu-chul.

Într-un comunicat remis luni, grupul Samsung a anunțat că nu acceptă acuzațiile de dare de mită formulate împotriva lui Lee Jae-Yong. “Decizia procurorului special e greu de înțeles”, se arată în document.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă