13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialProcurorii ruși cercetează o fraudă de un milion de dolari la cosmodromul...

Procurorii ruși cercetează o fraudă de un milion de dolari la cosmodromul din Siberia, care nici măcar nu e finalizat

Autoritățile din Rusia au deschis o anchetă penală la complexul spațial Vostochny din Siberia, care ar urma să fie finalizat în anul 2018, informează joi agenția TASS.

Ancheta îl vizează în primul rând pe Sergey Ostrovsky, directorul general al companiei MIKOS, care a fost unul dintre subcontractorii lucrărilor la acest cosmodrom, a precizat purtătoarea de cuvânt Svetlana Petrenko.

Anchetatorii ruși suspectează o delapidare de peste un milion de dolari într-un proiect din anul 2013, care viza construirea unui complex care includea un hotel, o clădire tehnică și un bloc alimentar.

Directorul general Ostrovsky ar fi știut că "firma lui nu are nici resursele tehnice, nici personalul necesar pentru a realiza lucrările, dar și-a folosit relațiile personale pentru a obține contractul", a explicat purtătoarea de cuvânt a anchetatorilor.

Complexul spațial Vostochny este destinat să reducă dependența Rusiei de cosmodromul Baikonur, aflat pe teritoriul Kazahstanului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă