11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialProiect de construcție a unui terminal pentru gaze, la Varna

Proiect de construcție a unui terminal pentru gaze, la Varna

Ministrul bulgar al Energiei, Temenuzka Petkova, a prezentat omologului său rus, Alexandr Novak, un proiect de construcție a unui terminal pentru gaze naturale la Varna, informează Mediafax.

Terminalul din Varna ar primi atât gaze livrate de Rusia cât și gazele livrate prin intermediul conductelor interconectoare și cele extrase în viitor din Marea Neagră.

Bulgaria lucrează la conectarea rețelei de gaze a țării cu cele ale statelor vecine și își pune speranța în explorările care au loc în prezent în Marea Neagră.

“Am prezentat conceptul Comisiei Europene, iar proiectele pe care le implică sunt incluse în planul de dezvoltare pe 10 ani a Rețelelor Europene ale Operatorilor Sistemului de Transimise pentru Gaze (ENTSOG)”, a arătat Petkova, potrivit Novinite.

ENTSOG este un organism înființat pentru coordonarea comerțului transfrontalier în UE, în cadrul Pachetului Trei Energie.

Petkova a explicat că ENTSOG efectuează în prezent o analiză de impact a proiectului asupra statelor din regiune, pentru a stabili dacă este de interes comun.

Ministrul bulgar a precizat în timpul discuției cu Novak că terminalul ar fi o oportunitate de a livra gaze rusești în Europa Centrală. Ulterior, ea a subliniat că ideea nu se referă la un centru al gazelor la granița dintre Bulgaria și Turcia, ci unul pe teritoriul bulgăresc.

Propunerea Bulgariei are loc în timp ce Rusia, Grecia și Turcia lucrează la proiectul Turkish Stream, care este o alternativă la proiectul South Stream, abandonat în decembrie din cauza opoziției Comisiei Europene.

Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă