13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProiectul privind taxa pe Internet, retras de Viktor Orban

Proiectul privind taxa pe Internet, retras de Viktor Orban

Proiectul de taxă pentru utilizarea Internetului, care a provocat un val de nemulţumire în Ungaria, "nu poate fi adoptat în forma sa actuală", a anuțat, vineri, premierul maghiar Viktor Orban. Acesta a promis o "consultare naţională" în ianuarie.

"Taxa pe Internet nu poate fi introdusă în forma sa actuală (…) Nimic nu poate fi validat în aceste circumstanţe", a explicat premierul conservator într-un interviu acordat postului public de radio, scrie Mediafax.

După o primă mobilizare duminică, zeci de mii de persoane au defilat marţi la Budapesta pentru a contesta proiectul de taxare a transferului pe Internet, pe care criticii săi îl consideră liberticid. Aceste manifestaţii sunt printre cele mai importante de la preluarea puterii de către Orban, în 2010.

Opozanţii au anunţat organizarea unei manifestaţii "de celebrare" vineri seara.

Înaintea iniţiativei anunţate vineri de premierul conservator, partidul său FIDESZ a încercat fără succes să dezamorseze criza, promiţând că taxa va fi plafonată la un echivalent de aproximativ 2 euro pe lună pentru consumatorii privaţi.

Noul impozit, care ar urma să facă obiectul unui vot în Parlament la 17 noiembrie, a fost criticat sever de Comisia Europeană.

Contestarea taxei pe Internet are loc în timp ce Orban, promotorul unor reforme controversate în privinţa presei şi justiţiei în primul mandat, se află în colimatorul Statelor Unite, care denunţă un regres al statului de drept în Ungaria.

Washingtonul a declarat indezirabili pe teritoriul său şase oficiali pe care administraţia Obama îi suspectează de corupţie.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă