20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPropunerea palestinienilor: Acord de pace în 12 luni şi retragerea Israelului până...

Propunerea palestinienilor: Acord de pace în 12 luni şi retragerea Israelului până la sfârşitul lui 2017

Palestinienii au propus în Consiliul de Securitate al ONU un acord de pace pentru 12 luni care prevede retragerea Israelului până la sfârşitul lui 2017.

De asemenea, potrivit Mediafax, textul menţionează printre "parametri" necesitatea unei soluţii negociate, "o retragere completă şi în etape a forţelor israeliene de securitate, care va pune capăt ocupaţiei începute în 1967 (…) într-o perioadă rezonabilă de timp, ce nu va trebui să depăşească sfârşitul anului 2017".

Cele două solicitări sunt, a priori, greu de acceptat de Statele Unite, care au avertizat că vor recurge la dreptul de veto în Consiliu pentru a-şi susţine aliatul isralian.

Dar ambasadorul palestinian la ONU Riyad Mansour a anunţat că palestinienii sunt pregătiţi să amendeze acest text şi nu se grăbesc să fie supus votului, deşi oficiali de rang înalt palestinieni au afirmat contrariul.

Sub presiunea unor ţări europeni şi arabe, în special a Iordaniei, palestinienii au acceptat să continue negocierile, inclusiv cu Statele Unite, pentru a redacta un text consensual care ar putea fi adoptat de Consiliu.

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă