10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialProtest. Demiterea redactorului-şef al unei publicaţii online din Ungaria a scos pe...

Protest. Demiterea redactorului-şef al unei publicaţii online din Ungaria a scos pe străzi sute de oameni

Sute de persoane, inclusiv numeroşi jurnalişti, au protestat la Budapesta pentru a denunţa demiterea redactorului-şef al site-ului de ştiri Origo, informează publicaţia online Politics.hu, citată e Mediafax.

Protestele au avut loc marţi după-amiază, iniţial în faţa sediului site-ului de ştiri Origo, apoi în faţa Biroului premierului Viktor Orban.

Instituţiile media Index, 444, Atlatszo şi Origo au denunţat demiterea redactorului-şef al Origo, Gergo Saling, care a demisionat luni seară, pe fondul unor presupuse presiuni politice.

"Vrem o ţară liberă şi o presă liberă!", au scandat protestatarii în faţa Biroului premierului Viktor Orban, unde manifestaţia s-a încheiat fără incidente.

Portalul de ştiri Origo a motivat demiterea redactorului-şef Gergo Saling prin "modificarea aşteptărilor clienţilor faţă de serviciile media". Cu toate acestea, sindicatul angajaţilor Origo a denunţat demiterea redactorului-şef.

Asociaţia Jurnaliştilor Ungari a protestat faţă de măsura demiterii redactorului-şef, considerând că este "un mesaj adresat presei independente".

"O putere care încearcă să intimideze companiile media pe care nu le poate controla direct este inacceptabilă într-o democraţie", a reacţionat Asociaţia Jurnaliştilor Ungari.

Partidul Socialist ungar, aflat în opoziţie, a explicat că demiterea lui Saling este un semnal privind eforturile Guvernului conservator de intimidare a instituţiilor media. Socialiştii consideră că redactorul-şef al Origo a fost demis ca urmare a unor articole critice despre activităţile lui Janos Lazar, şeful Secretariatului Biroului premierului Viktor Orban.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă