14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPROTEST la Minsk, împotriva planului Rusiei de a înfiinţa o bază aeriană...

PROTEST la Minsk, împotriva planului Rusiei de a înfiinţa o bază aeriană în Belarus

Sute de persoane au participat, duminică, în capitala Belarusului, Minsk, la un protest neautorizat faţă de înfiinţarea unei baze aeriene ruse în această ţară, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina online, citată de Mediafax. 

Aproximativ 500 de persoane au participat la protest, care a durat câteva ore în centrul Minskului.

Fostul candidat la prezidenţiale Mikalai Statkevici a ţinut un discurs în timpul mitingului, în care a denunţat planurile Rusiei de a înfiinţa o bază aeriană în Belarus.

El a apreciat că scopul bazei aeriene este să ţintească spre Ucraina, ceea ce ar face Belarusul o ţintă atât pentru NATO, cât şi pentru Kiev.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a aprobat în septembrie o propunere guvernamentală de a semna un acord privind înfiinţarea bazei aeriene şi le-a ordonat oficialilor ruşi să înceapă negocierile pe această temă cu Belarusul.

Rusia are deja două unităţi militare în Belarus, respectiv o staţie radar şi un centru de comunicaţii pentru submarine.

Rusia are de asemenea câteva avioane de vânătoare staţionate în Belarus, dar noul plan prevede înfiinţarea unei întregi baze militare în această ţară, pentru prima dată după epoca sovietică. Potrivit estimrilor, planul nu va întâmpina obstacole majore.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

Începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA). Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC).

România este ţara în care Oficiul European de Luptă Antifraudă a făcut, în 2014, cele mai multe investigaţii privind utilizarea fondurilor europene, fiind urmată, la mare distanţă de Ungaria şi Bulgaria, potrivit raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă