19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPROTESTE în Grecia. Zeci de mii de oameni denunţă condițiile impuse Atenei...

PROTESTE în Grecia. Zeci de mii de oameni denunţă condițiile impuse Atenei de creditori

Aproximativ 20.000 de persoane au protestat, luni seară, în Atena şi Salonic, faţă de măsurile de austeritate propuse Greciei de creditorii internaţionali pentru a continua planul de asistenţă financiară, relatează Mediafax

De asemenea, presa a publicat întrebarea care va fi supusă referendumului.

Circa 15.000 de oameni sunt în Piaţa Syntagma din Atena pentru a exprima susţinere faţă de Guvernul premierului de extremă-stânga Alexis Tsipras, potrivit publicaţiei Ekathimerini. 

Citește și: Unde poate fi lovită România de furtuna din Grecia

Totodată, alte 5.000 de persoane s-au adunat în centrul oraşului Salonic, situat în nordul Greciei, pentru a denunţa măsurile de austeritate propuse de Grupul Bruxelles – format din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Manifestanţii susţin respingerea, prin referendum, a reformelor propuse de creditorii internaţionali, pe care îi acuză de “şantaj”.

“Vieţile noastre nu aparţin creditorilor!” – se poate citi pe pancartele manifestanţilor.

Liderii europeni le-au cerut grecilor să voteze în favoarea măsurilor de austeritate, avertizând că un vot negativ poate duce la excluderea Greciei din zona euro.

Citește și: Jean Claude Juncker: Ieșirea Greciei din zona euro NU este o opțiune

Întrebarea care va fi adresată la referendumul programat duminică este următoarea: “Ar trebui acceptată propunerea formulată către Eurogrup, pe 25 iunie, de Comisia Europeană, de Banca Centrală Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional?”

Prima căsută pe buletinul de referendum va fi “nu”, iar a doua “da”.

Creditorii internaţionali cer Greciei reforma pensiilor, modificarea legislaţiei muncii şi reducerea deficitului bugetar.

Grecia va intra în incapacitate de plăţi, la 1 iulie, prin neachitarea unei tranşe de 1,6 miliarde de euro către FMI.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă