13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProteste violente ale fermierilor greci

Proteste violente ale fermierilor greci

Proteste violente au avut loc, vineri, în Capitala Greciei. Poliția elenă a folosit gaze lacrimogene împotriva fermierilor care protestau față de reforma sistemului de pensii, după ce oamenii au aruncat cu pietre asupra sediul Ministerului Agriculturii din centrul Atenei, informează Agerpres.

Circa 800 de fermieri din insula Creta au sosit în cursul dimineții la Atena, adunându-se în fața Ministerului Agriculturii, unde au fluturat steaguri naționale și au strigat: "Nu ne vor face să cedăm!". 

Polițiștii care păzesc intrarea în minister au recurs la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanți, care au aruncat cu pietre și roșii asupra clădirii, spărgând mai multe ferestre.

Spre Capitală continuă să se îndrepte fermieri nemulțumiți, pentru a lua parte la o amplă demonstrație programată să aibă loc în cursul serii. Unii fermieri au început să ridice corturi în Piața Syntagma, scena multor confruntări violente în timpul protestelor anti-austeritate din ultimii ani.

Zeci de mii de agricultori din toată Grecia protestează de trei săptămâni faţă de reforma sistemului de pensii. Conform planului de reformă cerut de creditorii internaționali ai Greciei, fermierii ar urma să fie confruntați cu o triplare a contribuțiilor la asigurările sociale și cu o majorare a impozitului pe venit.

Premierul Alexis Tsipras s-a declarat dispus să discute cu fermierii despre posibila modificare a proiectului de reformă, dar aceștia i-au respins propunerea. 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă