8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProteste violente în SUA după moartea unui afroamerican reținut de poliție

Proteste violente în SUA după moartea unui afroamerican reținut de poliție

Cel puțin cinci polițiști au fost răniți și 12 persoane arestate în urma unui protest violent, izbucnit sâmbătă noaptea, în Baltimore, faţă de moartea lui Freddie Gray, un afroamerican care a fost rănit grav în timp ce era reţinut de poliţie, potrivit Mediafax

Scenele haotice au determinat-o pe sora geamănă a lui Freddie Gray să facă apel la pace, într-o conferinţă alături de primarul oraşului.

“Familia mea vrea să spună: vă rugăm, încetaţi violenţa. Freddie Gray nu ar vrea asta”, a afirmat ea, relatează Associated Press 

Sâmbătă seara, grupuri de protestatari au mărşăluit de la Primărie către stadionul de baseball Camden Yards, unde echipa Baltimore Orioles a jucat împotriva Boston Red Sox. Fanii au fost rugaţi să rămână pe stadion până ce poliţia va evacua intersecţia din apropiere.

Citește și: Proteste în oraşul american Baltimore. Care este motivul

Între timp, un grup mai mic a spart un magazin şi a aruncat mese şi scaune pe geam. Un alt grup a spart geamurile unui magazin dintr-un mall, iar un protestatar a aruncat cu un tomberon incendiat spre poliţişti.

Un grup de protestatari a spart geamurile a cel puţin trei maşini de poliţie şi s-a luat la bătaie cu fanii echipelor de baseball în faţa unui bar.

Comisarul de poliţie Anthony Batts a afirmat că 1.200 de poliţişti au fost mobilizaţi în oraş pentru a menţine ordinea. Cel puţin cinci poliţişti au fost răniţi, iar 12 persoane au fost arestate.

Pompierii au estimat că aproximativ 1.200 de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază în faţa Primăriei pentru a protesta faţă de moartea lui Gray la 19 aprilie, care a declanşat proteste aproape zilnice.

Citește și: SUA: Proteste violente, după ce un adolescent de culoare a fost împuşcat de poliţie

Gray a murit la o săptămână după ce a fost reţinut de poliţiştii care l-au urmărit prin oraş şi l-au târât până la dubă. El suferise leziuni la coloana vertebrală.

Poliţia a recunoscut vineri că Gray, în vârstă de 25 de ani, ar fi trebuit să primească îngrijiri medicale pe loc, în momentul arestării, înainte de a fi urcat în dubă încătuşat şi fără centură de siguranţă.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă