22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialProtestele continuă în Turcia: Un manifestant, rănit grav în confruntările cu polițiștii

Protestele continuă în Turcia: Un manifestant, rănit grav în confruntările cu polițiștii

Un protestatar a fost grav rănit, în Turcia, în confruntările violente dintremanifestanți și autorități, după moartea minerilor, relatează AFP, conform Mediafax.

Manifestanţii s-au reunit în cursul dimineţii în cartierul Okmeydani, în zona estică a Istanbulului, pentru a condamna atitudinea Guvernului în accidentul minier produs la Soma şi soldat cu moartea a 301 mineri.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă împotriva câtorva zeci de contestatari, care lansau cocteiluri Molotov.

Fotografiile difuzate pe reţelele de socializare arată un bărbat, întins pe jos, sângerând la cap. Potrivit primelor elemente, bărbatul, despre care nu se ştie încă dacă era un manifestant sau un simplu trecător, s-ar afla în stare critică.

De la accidentul din Soma, cea mai gravă catastrofă industrială din ţară, Guvernul condus de AKP şi angajatorul, Soma Kömür Isletmeleri, sunt acuzaţi de o parte a populaţiei şi de editorialişti că au neglijat condiţiile de securitate în mina de cărbune.

Primele elemente strânse au permis să se stabilească faptul că minerii nu dispuneau de o cameră în care să se poată refugia.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă