10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO UPDATE Putin: ”Dacă vreau, cuceresc Kievul în două săptămâni”. Kremlinul...

VIDEO UPDATE Putin: ”Dacă vreau, cuceresc Kievul în două săptămâni”. Kremlinul dezminte informaţiile apărute în presă

UPDATE 11:53  Iuri Uşakov, consilier al Kremlinului pe probleme internaţionale, despre Barroso: Este dincolo de practicile diplomatice, dacă aşa s-a întâmplat. Nu este nivelul unei personalităţi seriose.

UPDATE 11:41  AFP: Federaţia Rusă a criticat, marţi, publicarea în presa din Italia a afirmaţiilor "scoase din context" ale preşedintelui Putin referitoare la discuţia cu Jose Manuel Barroso în care Putin ar fi afirmat că "Rusia poate cuceri Kievul în două săptămâni"

UPDATE 10:25  Mihail Popov, secretar adjunct al Consiliului de securitate rus: Federaţia Rusă îşi va adapta doctrina militară ţinând cont de apariţia unor noi ameninţări şi mai ales de consolidarea prezenţei NATO la frontierele sale.

_ _ _

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că dacă vrea ar putea cuceri kievul în numai două săptămâni. Afirmația liderului de la Kremlin ar fi fost făcută în timpul unei conversații telefonice cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Potrivit Mediafax, care citează ediția electronică a Huffington Post, respectatul cotidian italian La Repubblica a relatat că, într-o conversaţie cu Barroso, Putin a remarcat: "Dacă vreau, iau Kievul în două săptămâni". De asemenea, Putin ar fi reiterat și că nu există militari ruşi în Ucraina, în pofida dovezilor contrare ale conducerii ucrainene.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/429b9cf4defee9639a6e0bdd2ca7283f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Comentariile sale, relatate de Barroso colegilor la summitul UE de săptămâna trecută, au apărut în timp ce NATO intenţionează să construiască o nouă forţă de reacţie rapidă de până la 4.000 de militari care să poată ajunge în Europa de Est în 48 de ore pentru a răspunde unei posibile agresiuni ruseşti.

Liderul rus a fost la fel agresiv şi atunci când a fost întrebat de un reporter al BBC dacă "regretă cimele din Ucraina". Încercând să se apere, a replicat în rusă. "Care este scopul şi sensul operaţiunii militare din prezent din est? Şi ce a determinat escaladarea activităţilor lor", a spus preşedintele. "Ele au fost determinate de faptul că trupele ucrainene asediază zone civile şi trag direct în zone rezidenţiale. Aceasta este ceea ce multe state, inclusiv în Europa, preferă să nu observe, din nefericire", a adăugat preşedintele, potrivit Mediafax.

Preşedintele a fost clar iritat de confruntare, oprindu-l pe translator în mijlocul propoziţiei la un moment dat, pentru a-i răspunde reporterului direct în engleză.

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă