12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin, discurs în fața ONU: Avem nevoie de o coaliție internațională...

Vladimir Putin, discurs în fața ONU: Avem nevoie de o coaliție internațională anti-terorism

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, politicile Statelor Unite în Orientul Mijlociu şi în Africa, ale căror efecte au fost ”amplificarea sărăciei şi islamismului”. Astfel, președintele rus a cerut formarea unei coaliţii internaţionale contra terorismului.

În discursul său, Putin s-a concentrat pe conflictul din Siria, subliniind că singurul mod de a restabili pacea în regiune este întărirea forțelor statelor prin sprijinirea regimului lui Bashar al-Assad. 

"Este necesară o alianţă largă împotriva terorismului, de genul celei împotriva lui Hitler", a declarat Vladimir Putin de la tribuna ONU.

De asemenea, Putin s-a plâns de exporturile ”așa-numitelor revoluții democratice”. 

”Acest lucru a dus la violență, sărăcie și dezastre sociale. Nimănui nu îi pasă de drepturile omului”, a spus Putin. 

Totodată, Putin a subliniat că Statul Islamic a crescut după invazia SUA din 2003 în Irak și că acum se extinde și în alte regiuni. De asemenea, Putin a precizat că Statul Islamic recrutează din multe state Europene, dar și din Rusia. Liderul rus a afirmat că Moscova a luptat împotriva terorismului sub toate formele lui și că, acum, asigură echipament militar guvernului Siriei. 

”Ar trebui să recunoaștem că nimeni în afară de Bashar al-Assad și miliția lui nu luptă cu adevărat împotriva prezenței Statului Islamic în Siria”, a spus Putin. 

Mai mult, șeful statului rus a spus că trebuie formată o coaliție internațională împotriva terorismului similară cu cea anti-Hitler, care s-a format în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Rusia va realiza o analiză cu privire la riscul generat de situația din Orientul Mijlociu, a spus Putin, care a subliniat că ar trebui să există o coordonare între forțele care luptă împotriva Statului Islamic. 

”Dacă am atinge această țintă nu am mai avea nevoie de tabere pentru refugiați. Valul mare și tragic de migranți este o lecție dură pentru toți, inclusiv Europa. Soluția este să întărim statul sirian. Nu există altă alternativă”, a subliniat Putin. 

În continuare, Putin s-a plâns de extinderea NATO și a argumentat că a existat o lovitură militară din exteriorul Ucrainei care a dus la declanșarea unui război civil. De asemenea, Putin a criticat sancțiunile internaționale împotriva Rusiei. 

Președintele Rusiei și-a început discursul la ONU prin a declara că ce-a de-a 70-a aniversare a Națiunilor Unite este un moment bun pentru a rememora trecutul său și pentru a discuta despre viitorul organizației. 

”În 1945 țările care i-au învins pe naziști s-au adunat pentru a stabili pincipiile cheie pentru păstrarea ordinii internaționale. S-au întâlnit Ialta. Întotdeauna au existat diferențe în interiorul ONU în cei 70 de ani de istorie. Misiunea sa nu a fost niciodată unanimitatea, dar a fost despre ajungerea la compromisuri.”, a spus Putin. 

Liderul rus a afirmat că după războiul rece o singur centru de dominație s-a impus în lume, cu referire la SUA. Putin a afirmat că acest centru a decis că nu trebuie să țină cont de ONU. 

”Rusia este pregătită să lucreze cu partenerii săi, cât timp există consens, însă încercările de a submina autoritatea ONU sunt extrem de periculoasă. Am ajunge la o lume dominată de egoism, și nu de muncă colectivă. Țări independente ar fi înlocuite de protectorate și ar avea teritoriile controlate din exterior”, a afirmat Putin. 

Liderul rus a spus că Rusia crede în puterea ONU de a evita confruntarea globală. 

”Sunt încrezător că dacă lucrăm împreună vom face lumea un loc mai stabil și mai sigur”, a conchis Putin, după care a părăsit scena. 

Cele mai citite

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...
Ultima oră
Pe aceeași temă