21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin, Merkel, Hollande şi Poroşenko au discutat aplicarea acordului de la Minsk

Putin, Merkel, Hollande şi Poroşenko au discutat aplicarea acordului de la Minsk

Cancelarul german Angela Merkel a discutat la telefon cu preşedinţii rus, francez şi ucrainean despre aplicarea acordului de la Minsk, a anunţat miercuri Kremlinul, potrivit RIA Novosti.

Putin, Hollande, Merkel şi Poroşenko au apreciat că "una dintre priorităţi este schimbul de prizonieri între forţele ucrainene şi rebeli", scrie Mediafax.

Ei au menţionat că "părţile implicate în conflict trebuie să retragă armamentul greu de pe linia de front", informează Kremlinul într-un comunicat.

Cei patru lideri au subliniat necesitatea de a reconstrui infrastructura în estul Ucrainei şi de a oferi ajutor umanitar populaţiei.

Potrivit comunicatului, "liderii au discutat despre reconstruirea regiunilor ucrainene afectate de conflict şi importanţa respectării armistiţiului, care trebuie să fie stabil şi de lungă durată".

De asemenea, ei au convenit asupra convocării Grupului de contact pentru Ucraina, cu scopul de a relansa dialogul între autorităţile de la Kiev şi rebelii proruşi.

Cele mai citite

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă