21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPutin: Occidentul recurge la un subterfugiu

Putin: Occidentul recurge la un subterfugiu

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că afirmațiile potrivit cărora Moscova ar deține cheia rezolvării problemei ucrainene nu sunt altceva decât un subterfugiu la care Occidentul recurge, după ce au împins o situație în impas,relatează RIA Novosti, conform Agerpres.

'În ceea ce privește argumentul că cheia problemei ucrainene se află la Moscova, acesta este un subterfugiu inventat de partenerii noștri occidentali. Un subterfugiu fără nici o bază', a afirmat șeful statului rus miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, după discuțiile purtate cu președintele în exercițiu al OSCE, Didier Burkhalter.

'Ori de câte ori partenerii noștri din Europa și Statele Unite împing o situație dată în impas, ei ne spun mereu: cheia problemei este în mâinile Moscovei', a indicat Vladimir Putin, subliniind tendința Occidentului de a da vina pe Rusia pentru propriile sale greșeli.

Între timp, se așteaptă ca separatiștii proruși din estul și sudul Ucrainei să-și precizeze decizia cu privire la amânarea referendumului prevăzut pentru duminică 11 mai, privitor la 'independența' republicii autoproclamate Donețk, cerută în ajun de președintele rus în scopul favorizării detensionării crizei ucrainene.

După primirea miercuri la Moscova a președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul de externe elvețian Didier Burkhalter, liderul de la Kremlin a cerut regiunilor proruse din estul Ucrainei să amâne referendumul programat duminică. În schimb, el a somat 'autoritățile de la Kiev să suspende toate operațiunile de represalii în sud-est'.

Liderul separatist Denis Pușilin a indicat că propunerea președintelui rus va fi examinată joi în cadrul unei reuniuni speciale.

În contextul ultimelor evoluții din Ucraina, Vladimir Putin a convocat miercuri seara Consiliului Securității Rusiei — organism consultativ pe lângă Kremlin. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a fost extrem de laconic cu privire la agenda discuțiilor, limitându-se să afirme că a avut loc un schimb de opinii în lumina negocierilor cu președintele OSCE și au fost discutate și alte dosare din actualitatea internațională.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă