7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin: Raidurile rusești din Siria au ucis sute de teroriști

Putin: Raidurile rusești din Siria au ucis sute de teroriști

Vladimir Putin, președintele Rusiei, spune că raidurile rusește de deasupra Siriei au ucis sute de teroriști și au distrus mai multe centre de comandă ale acestora.

“Armata rusă a înregistrat rezultate impresionante în campania din Siria. Zeci de baze de muniţie şi centre de comandă au fost distruse. Sute de terorişti au fost eliminaţi“, a declarat Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

Liderul rus a făcut afirmațiile în contestul în care a cerut eforturi coordonate ale statelor foste sovietice pentru evitarea tranzitului islamiştilor din Afganistan în Siria.

El a mai precizat că între 5.000 şi 7.000 de militanţi islamişti din Rusia şi din alte republici foste sovietice s-au alăturat, în Siria, reţelei teroriste Stat Islamic.

Aviaţia militară rusă a lovit peste 380 de poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic de la începerea operaţiunilor în Siria, pe 30 septembrie. “De la începutul operaţiunilor, am efectuat peste 600 de raiduri aeriene, bombardând peste 380 de obiective teroriste”, a declarat colonelul Andrei Kartapolov, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ruse.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, noi declarații despre situația doctorului Cătălin Cîrstoiu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în coaliţie s-a decis să existe o clarificare din partea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL pentru Primăria...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru extinderea scopului acordului de colaborare

O delegație a Hidroelectrica, condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă