16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin: Rusia nu se va lăsa atrasă în 'frenezia militaristă' spre care...

Putin: Rusia nu se va lăsa atrasă în ‘frenezia militaristă’ spre care o împinge NATO

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că ţara sa nu se va lăsa atrasă în ‘frenezia militaristă’ spre care o împinge NATO, dar a susţinut că va găsi răspunsurile adecvate pentru garantarea securităţii sale într-o lume ‘tot mai imprevizibilă’, transmite agenţia EFE, preluată de Agerpres

‘Alianţa (atlantică) caută în comportamentul Rusiei nu doar să-şi confirme legitimitatea şi utilitatea existenţei, dar face şi paşi reali către confruntarea cu noi’, a subliniat Putin la o întâlnire cu ambasadorii ruşi. 

‘Nu avem intenţia să cădem în frenezia militaristă’, a adăugat liderul de la Kremlin, menţionând totuşi că Rusia ştie cum să reacţioneze în mod adecvat şi este ceea ce va face în viitor. 

Insistând că NATO doreşte să împingă Rusia către o ‘cursă a înarmărilor inutilă şi oneroasă’, Putin a asigurat că acest lucru ‘nu se va întâmpla, dar nici nu vom fi slabi’. ‘Vom putea întotdeauna să ne apărăm şi să garantăm securitatea Federaţiei Ruse şi a cetăţenilor ei’, a indicat el. 

‘Suntem acuzaţi permanent de activităţi militare. Unde? Pe teritoriul nostru. Iar ceea ce se întâmplă la frontierele noastre ei consideră că este normal’, a continuat preşedintele rus, făcând referire la viitoarea desfăşurare a patru batalioane NATO în statele baltice şi în Polonia şi la scutul antirachetă pe care SUA continuă să-l instaleze în estul Europei, în pofida dispariţiei a ceea ce Putin a numit ‘ameninţarea imaginară nucleară iraniană’. 

‘Observăm încercări insistente ale mai multor parteneri de a-şi conserva monopolul asupra dominaţiei geopolitice’, a spus mai departe preşedintele rus, estimând că ‘în loc să diminueze, riscurile pentru securitatea economică şi umanitară se multiplică şi se extind către noi regiuni ale planetei’. 

‘Starea lucrurilor în lume este departe de stabilitate şi tot mai imprevizibilă’, a conchis liderul rus, vorbind despre schimbările importante produse în toate sferele relaţiilor internaţionale. El a subliniat intensificarea luptei pentru influenţă şi resurse pe plan internaţional, apreciind că în această luptă ‘unii încearcă să treacă peste toate regulile şi peste orice convenţionalism’. 

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă