17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialPutin: Rusia şi Ucraina se apropie de un acord în domeniul gazelor

Putin: Rusia şi Ucraina se apropie de un acord în domeniul gazelor

Preşedintele rus, Vladimir Putin a anunțat că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord în privinţa livrărilor de gaze, relatează Mediafax.

"Nu am discutat despre preţul gazelor cu domnul Poroşenko, dar ştiu că Gazprom şi partenerul ucrainean se apropie de un acord definitiv", a declarat Putin.

"Nu excludem posibilitatea de a face un pas spre ucraineni, de a-i susţine dacă plătesc datoriile", a spus Putin.

Preşedintele rus şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko s-au întâlnit, vineri, pentru prima oară, cu prilejul ceremoniilor consacrate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, au convenit asupra necesităţii încetării confruntărilor militare în estul Ucrainei, în cursul întrevederii cu ocazia ceremoniilor din Normandia.

"În cursul unei scurte discuţii, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko s-au pronunţat în favoarea încetării cât mai rapide a vărsării de sânge în sud-estul Ucrainei", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de AFP.

"Cei doi preşedinţi s-au pronunţat în favoarea încetării tuturor activităţilor militare, atât cele ale armatei ucrainene, cât şi cele ale susţinătorilor federalizării Ucrainei", a adăugat Peskov.

Această primă întâlnire dintre Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, ales la 25 mai şi care va fi învestit oficial sâmbătă, este "un progres fragil" pentru a se ajunge la o soluţie politică la criză, potrivit sursei citate.

Cele mai citite

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă