20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin: SUA primise din partea RUSIEI datele misiunii avionului rusesc, ÎNAINTE ca...

Putin: SUA primise din partea RUSIEI datele misiunii avionului rusesc, ÎNAINTE ca acesta să fie doborât de turci

Preşedintele Putin susţine că Rusia informase SUA despre misiunea avionului de luptă al Rusiei, înainte ca acest avion să fie doborât de Turcia, informează Agerpres.

Această declaraţie a fost făcută de Vladimir Putin într-o conferintă de presă susţinută joi.

Pe de altă parte, întrucât Turcia face parte din alianţa antiteroristă condusă de SUA, era imposibil ca Turcia să nu fie informată de americani despre zborul avionului Rusiei, consideră  Putin.

Citeşte şi: Turcia a publicat o înregistrare a SOMAŢIILOR transmise avionului RUSESC, înainte de a-l doborî

Avionul Suhoi Su-24 a fost doborât, marţi, de avioane F-16 ale Turciei. În prezent, Turcia justifică faptul că a atacat avionul susţinând că n-a ştiut nici naţionalitatea, nici misiunea acestuia.

“Statele Unite, care conduc o coaliție din care face parte Turcia, cunoșteau locul și momentul trecerii avioanelor noastre și tocmai în acest loc și în acel moment am fost loviți”, a subliniat Vladimir  Putin.

De asemenea, el “a exclus” ideea că aviația turcă nu a putut observa că avionul Su-24 aparține Rusiei. “Este absurd, acestea sunt pretexte”, a comentat Putin.

Citeşte şi: Serghei Lavrov: TURCIA trebuia să obţină acordul SUA înainte să atace avionul rusesc

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă