Putin, vizită oficială la Volgograd

de Rl online , 01 ianuarie 2014
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat, în prima zi a anului 2014, o vizită la Volgograd, oraşul în care au avut loc două atentate cu bombă, soldate cu 34 de morţi şi zeci de răniţi, relatează AP şi EFE, conform Agerpres. 

Citeşte şi: Putin: Rusia continuă lupta împotriva teroriştilor

Actele teroriste, care nu au fost revendicate încă, au avut loc la numai câteva luni după ce unul dintre liderii islamici ai insurgenţilor din sudul Rusiei a făcut apel la organizarea de atentate pentru sabotarea Olimpiadei de Iarnă de la Soci, din luna februarie, remarcă AP.

'Crimele contra populaţiei civile, în special a femeilor şi copiilor nu au nicio justificare', a afirmat şeful statului rus despre cele două atentate sinucigaşe comise în gara centrală din Volgograd şi într-un troilebuz.

Citeşte şi: VIDEO.UPDATE. Bilanţul atentatului terorist din Volgograd a crescut la 33 de morţi

Vladimir Putin a făcut această declaraţie în deschiderea unei reuniuni desfăşurate, miercuri dimineaţa, cu conducătorii Serviciului Federal de Siguranţă şi cu ministrul de interne, Vladimir Kolokoltsev, având ca principal măsurile ce trebuie luate pentru creşterea siguranţei cetăţenilor 'de pe întregul teritoriu rusesc'.

În mesajul său de Anul Nou, preşedintele rus a promis că autorităţile vor continua lupta contra teroriştilor 'până la eliminarea lor totală', reaminteşte EFE.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook