13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin că se poartă ca un tiran în cazul Ucrainei. Cine a...

Putin că se poartă ca un tiran în cazul Ucrainei. Cine a făcut această afirmaţie

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, l-a acuzat duminică pe preşedintele rus, Vladimir Putin, că se poartă ca un "tiran de la jumătatea secolului XX" în cazul Ucrainei, relatează Sky News, informează Mediafax.

"Acest om a trimis trupe peste o graniţă internaţională şi a ocupat un teritoriu al altei ţări în secolul XXI, acţionând ca un tiran de la jumătatea secolului XX. Naţiunile civilizate nu se comportă astfel", a subliniat ministrul britanic.

Hammond a apreciat că anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia este ilegală şi a adăugat că situaţia trebuie să revină la normal. "Nu vedem nici un motiv să tolerăm un astfel de comportament revoltător şi învechit din partea Kremlinului", a precizat el.

"Poziţia Marii Britanii este că în acest moment nu considerăm furnizarea de arme (Ucrainei) cel mai bun lucru, dar, desigur, dacă situaţia pe teren se schimbă, putem schimba această poziţie", a adăugat el.

Hammond a insistat că sancţiunile occidentale au impact asupra Rusiei. "Atunci când sunt cuplate cu efectul catastrofal al scăderii preţului petrolului asupra economiei ruse, (sancţiunile) exercită presiuni asupra Kremlinului", a apreciat el.

"Ştim cu toţii că, în final, faptele economice nu pot fi ignorate. Dacă economia ta se prăbuşeşte, nu poţi sprijini genul de aventură străină pe care o întreprinde Putin. Va trebui să-şi îmbunătăţească comportamentul", a conchis ministrul britanic de Externe.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă