18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPUTIN dă ordin de luptă pentru serviciile secrete. Care e misiunea

PUTIN dă ordin de luptă pentru serviciile secrete. Care e misiunea

Preşedintele Vladimir Putin a dat ordin Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB) să anihileze oricărei încercări din partea unor ”duşmani din afară’ de a se amesteca în alegerile parlamentare din toamnă din Rusia, informează presa de la Moscova, citată de Agerpres.

”Eu am citit documentele dumneavoastră (ale FSB) care sunt prezentate periodic, precum şi informaţiile concrete despre faptul că de alegerile din septembrie din Rusia se pregătesc şi duşmanii noştri din afară”, a afirmat liderul de la Kremlin într-un discurs ţinut vineri în faţa colegiului FSB, după cum relatează TASS şi Interfax. 

”Încercările de amestec din afară în aceste alegeri şi în viaţa politică internă (a Rusiei) reprezintă o ameninţare directă la suveranitatea ţării”, a subliniat preşedintele rus. ”Sarcina FSB şi a altor instituţii este de a face totul pentru a pune capăt activităţii acelora care încearcă sau care pot încerca să folosească lozinci naţionaliste, xenofobe şi radicale pentru a provoca dezbinare în societate”, a adăugat Vladimir Putin. 

Liderul rus a mai afirmat că serviciile speciale străine şi-au intensificat în ultima perioadă activitatea în Rusia, precizând că în 2015 au fost deconspiraţi 400 de agenţi străini ce activau pe teritoriul rus, 23 dintre aceştia fiind deferiţi justiţiei. 

Organizate în mod tradiţional în prima duminică din luna decembrie, alegerile legislative, convocate în Rusia o dată la cinci ani, au fost devansate pentru 18 septembrie în urma unei legi adoptate de parlamentul federal rus în iulie 2015 şi promulgată ulterior de preşedintele Vladimir Putin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă