10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin îi transmite condoleanțe lui Erdogan, după atentatul de la Ankara

Putin îi transmite condoleanțe lui Erdogan, după atentatul de la Ankara

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis condoleanţe omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, după atentatul terorist din Ankara în care au murit zeci de oameni, potrivit Agerpres

De asemenea, în telegrama sa către Erdogan, Vladimir Putin își exprimă speranța că cei care au comis și comandat această “crimă cinică” vor fi pedepsiți și a subliniat deschiderea Rusiei pentru o strânsă cooperare cu autoritățile turce în lupta împotriva terorismului.

​Citeşte şi: ATENTATE în Turcia: Două explozii puternice, soldate cu zeci de morţi şi răniţi. Reacţia MAE

Anterior, vicepreședintele Comisiei pentru apărare și securitate din cadrul Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus), Franț Klințevici, a declarat că atentatul care a avut loc sâmbătă la Ankara “este încă un semnal dat comunității internaționale în vederea unor pași reali în contracararea terorismului”.

Două explozii au avut loc sâmbătă dimineața lângă gara centrală din capitala Turciei, soldându-se cu cel puțin 30 de morți și 126 de răniți. Guvernul de la Ankara a calificat exploziile drept “atentat terorist” și s-a declarat hotărât să ancheteze pista unui atentat sinucigaș.

La începutul acestei săptămâni, Recep Tayyip Erdogan a avertizat Rusia că va avea mult de pierdut dacă își “distruge prietenia” cu Ankara și a subliniat că Turcia nu va rămâne nepăsătoare în fața încălcărilor spațiului său aerian de către avioanele ruse. Moscova a recunoscut că un avion de luptă rus a încălcat sâmbătă, ‘din greșeală’, spațiul aerian al Turciei și a dat asigurări Ankarei că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă