19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin îi transmite condoleanțe mamei lui Nemțov. Președintele rus vrea "capetele" vinovaților

Putin îi transmite condoleanțe mamei lui Nemțov. Președintele rus vrea “capetele” vinovaților

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis condoleanțe mamei lui Boris Nemțov, liderul opoziției, care a fost asasinat în centrul Moscovei. Putin a spus că se va face tot posibilul ca vinovații să fie pedepsiți.

Site-ul oficial al Kremlinului a postat un mesaj în englază al lui Vladimir Putin către mama lui Nemțov, Dina Eidman.

"Boris Nemtov și-a lăsat amprenta asupra istoriei Rusiei, asupra vieții politice și a celei sociale. Și-a exprimat întotdeauna deschis și sincer punctele sale de vedere", scrie președintele rus în mesajul postat pe eng.news.kremlin.ru. 

"Vă rog să primiți condoleanțele mele în legătura cu pierderea ireparabilă. Împărtăsesc sincer durerea care vă copleșește" – și-a început Putin mesajul.

Citește și Liderul opoziţiei ruse, Boris Nemţov, a fost UCIS. Putin: Este un asasinat la comandă! Obama condamnă "uciderea brutală"

Președintele rus a mai scris că "se va face tot ce este posibil pentru ca organizatorii și executanții acestei crime lașe și cinice să primească pedeapsa pe care o merită."

Boris Nemțov a fost asasinat, prin împușcare, în plină stradă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce se afla în centrul Moscovei.

În decursul zilei de sambata autoritatile de la Moscova au aprobat o solicitare a opoziției de a organiza duminică un marș în centrul capitalei ruse în memoria lui Nemțov. În același timp, în alte orașe rusești, se vor organiza mitinguri ale opoziției împotriva puterii, pe care o acuză de asasinarea lui Nemțov.

De altfel nu este pentru prima dată, când în Rusia, opozanți ai regimului Putin, sunt asasinați, printre aceștia numărându-se oameni politici sau jurnaliști. 

Citește și Asasinare Nemțov: Marș funerar la Moscova, mitinguri ale opoziției în mai multe orașe
 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă