18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDICTATOR. Putin își pregătește al patrulea mandat la Kremlin. Propaganda de la...

DICTATOR. Putin își pregătește al patrulea mandat la Kremlin. Propaganda de la Moscova susține că rușii îl vor președinte și după anul 2018

Vladimir Putin începe să pregătească opinia publică internațională pentru decizia de a-și prelungi funcția de președinte al Rusiei cu încă un mandat. Acesta ar fi cel de-al patrulea.

Agenția rusă de propagandă Sputnik a anunțat, miercuri, că “peste 63 la sută dintre ruși vor să-l vadă pe Putin președinte după alegerile din anul 2018”.

Sputnik citează în acest sens un studiu publicat de Institutul Levada, care ar fi intervievat 1600 de oameni de peste 18 ani, din 48 de regiuni ale Rusiei. 63 la sută dintre cei intervievați “au răspuns pozitiv” la întrebarea dacă-l vor președinte pe Putin și după anul 2018, “în timp ce numai 19 la sută au răspuns negativ”.

“Acest nou rezultat reprezintă o creștere de trei procente în comparație cu sondajul similar din mai 2016 și o creștere de 30 la sută față de sondajul din octombrie 2012”, subliniază agenția Sputnik.


Citește și:  Putin sugerează că ar putea să NU mai candideze pentru un nou mandat de președinte al Rusiei

Întrebat dacă un viitor preşedinte rus ar putea reprezenta o generaţie mai tânără de politicieni, Putin a răspuns: “Da, bineînţeles. Cred că un viitor lider trebuie să fie destul de tânăr, dar matur”.


Putin a fost mai întâi președinte interimar al Rusiei, din data de 31 decembrie 1999, după demisia lui Boris Elțîn.

Putin a câștigat apoi alegerile prezidențiale din anul 2000 și din 2004. Cel de-al doilea mandat a durat până în 7 mai 2008, iar Constituția de atunci a Rusiei nu i-a permis o nouă candidatură. Drept urmare, în mandatul președintelui Medvedev, Putin a fost prim-ministru.

După modificarea Constituției Rusiei, în anul 2012, Putin a candidat și a câștigat al treilea mandat de președinte, cu durata de șase ani. Acesta va expira în anul 2018.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă