14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialCe va discuta Papa Francisc cu Putin la întâlnirea de miercuri

Ce va discuta Papa Francisc cu Putin la întâlnirea de miercuri

Preşedintele rus, Vladimir Putin, se va întâlni, miercuri, la Vatican, cu Papa Francis, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi din Orientul Mijlociu, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut de consilierul prezidenţial Iuri Uşakov.

Părţile urmează să discute despre “o întreagă gamă de relaţii bilaterale şi despre probleme internaţionale actuale, în special, situaţia din Ucraina cu accent pe relaţiile interreligioase şi activitatea catolicilor ucraineni”, a declarat Uşakov.

“Vor vorbi, bineînţeles, despre situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu şi despre necesitatea de a le proteja interesele”, a adăugat el.

Consilierul prezidenţial le-a spus reporterilor că problemele particulare ce vor fi discutate “vor depinde de cursul conversaţiei”.

Uşakov a afirmat că preşedintele rus şi Papa Francisc nu vor discuta despre o eventuală vizită a Suveranului Pontif în Rusia.

Uşakov a reamintit că aceasta va fi a doua întâlnire dintre Putin şi Papa Francisc, prima având loc în noimebrie 2013, conform Tass.

 

Cele mai citite

1948-2024. Dinamo aniversează astăzi 76 de ani de la înființare

Clubul Sportiv Dinamo aniversează astăzi, 14 mai, 76 de ani de la înfiinţare, perioadă în care a produs performanţă la cel mai înalt nivel...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...

Acuzații de corupție și abuz de putere

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă