11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPutin și Erdogan au discutat despre ofensiva asupra orașului irakian Mosul

Putin și Erdogan au discutat despre ofensiva asupra orașului irakian Mosul

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omoogul său rus, Vladimir Putin, au discutat despre operațiunea de eliberare a orașului irakian Mosul și despre situația din Siria, în cadrul unei convorbiri telefonice, informează TASS, citat de Mediafax.

 

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, partea rusă a subliniat „importanţa unei separări eficiente a grupărilor de opoziţie moderată de militanţii Jabhat al-Nusra şi alte grupuri teroriste afiliate”. 

În cadrul convorbirii, inițiată de președintele turc, a mai fost adusă în discuție și intensificarea cooperării bilaterale în plan politic și economic. În plus, cei doi preşedinţi au căzut de acord că ostilităţile din zona oraşului Alep trebuie să înceteze, iar populaţia trebuie să primească ajutor umanitar cât mai curând posibil.

Surse din cadrul administrației prezidențiale de la Ankara, citate de Anadolu, notează că liderul rus l-ar fi felicitat pe Erdogan pentru succesul ofensivei forţelor turce împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, în nordul Siriei.

Luni a început vasta ofensiv pentru eliberarea orașului irakian Mosul (nord) de sub controlul grupării jihadiste Stat Islamic (SI). Prima zi de operațiuni s-a derulat conform previziunilor, și-a exprimat satisfacția, luni, Pentagonul, chiar dacă este vorba despre o “campanie dificilă ce ar putea lua timp”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Forțele irakiene, sprijinite de cele 60 de țări ale coaliției internaționale împotriva SI, au declanșat luni ofensiva pentru recucerirea celui de-al doilea oraș ca mărime din Irak, ultimul bastion al grupării jihadiste în această țară.

Mosul, situat la circa 400 km nord de capitala irakiană Bagdad, se află sub controlul Statului Islamic din iunie 2014, când forțele guvernamentale irakiene și-au abandonat armele și au fugit, dând posibilitate jihadiștilor să cucerească unele părți din regiunile din nordul și vestul Irakului.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă