11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPutin şi Trump vor o îmbunătăţire a relaţiilor Rusia - SUA

Putin şi Trump vor o îmbunătăţire a relaţiilor Rusia – SUA

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omul de afaceri american, Donald Trump, care candidează la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din SUA, s-au lăudat reciproc şi au precizat că o colaborare între cei doi ar putea duce la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA.

Potrivit lui Donald Trump, un parteneriat SUA-Rusia ar putea duce la învingerea terorismului şi la "restaurarea pacii în lume". Totodată, Putin l-a descris pe omul de afaceri drept un om "sclipitor şi foarte talentat" şi a salutat propunerea lui Trump, în cadrul conferinţei de final de an, susţinută joi,

"Este un lider absolut în cursa prezidenţială, după cum vedem astăzi. El spune că vrea să ajungă la un alt nivel al relaţiilor, un nivel mai profund al acestor relaţii cu Rusia", a spus Putin. "Cum să nu salutăm acest lucru? Bineînţeles, îl salutăm", a adăugat şeful statului rus.

Donald Trump a răspuns declaraţiilor făcute de liderul rus şi s-a declarat onorat să fie "atât de frumos complimentat de către o persoană atât de respectată în ţara sa şi în afara ei".

"Mereu am simţit că Rusia şi Statele Unite ar trebui să coopereze pentru a învinge terorismul şi a restaura pacea în lume, să nu mai menţionez comerţul şi toate celelalte beneficii care derivă din acest respect reciproc", a mai spus candidatul considerat favorit la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă