10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin vrea evitarea unor "revoluţii colorate" în Rusia

Putin vrea evitarea unor “revoluţii colorate” în Rusia

Rusia trebuie să ţină cont de lecţiile învăţate de alte state în care au izbucnit "revoluţii colorate" și să nu permită acest lucru pe teritoriul său, a declarat joi președintele Vladimir Putin.

"În prezent, extremismul este folosit ca instrument geopolitic. Observăm că aşa-numitele «revoluţii colorate» au consecinţe tragice, provoacă suferinţe altor popoare, victime ale unor experimente iniţiate din exterior", a declarat Putin, în cursul unei şedinţe a Consiliului de Securitate al Rusiei, transmite Mediafax.

"Aceasta este o lecţie pentru noi. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca aşa ceva să nu se întâmple niciodată în Rusia", a subliniat Putin.

În opinia preşedintelui rus, promovarea ideilor extremiste într-o ţară multinaţională ca Rusia va avea consecinţe grave.
El a avertizat că "provocarea unor conflicte interconfesionale şi îndemnurile la răsturnatea ordinii existente sunt manifestări extremiste".

Totodată, Putin a subliniat că lupta contra extremismului nu are scopul de a limita libertatea de gândire.
"Acţiunile autorităţilor ruse împotriva extremismului nu constituie o luptă contra opoziţiei", a afirmat liderul de la Kremlin.

"Ţara noastră este liberă şi democratică, iar cetăţenii ei au dreptul la opinie proprie", a adăugat el.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă