9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPuzzle macabru în Canada

Puzzle macabru în Canada

La câteva săptămâni de la afacerea măcelarului din Montreal, Luka Rocco Magnotta, Canada este teatrul unei noi afaceri macabre şi poliţia descoperă bucăţi umane în provincia Ontario.

Fiecare zi aduce câte un lot de descoperiri înspăimântătoare. Poliţia din Toronto, cu scafandri şi câini special dresaţi, continuă cercetările în jurul oraşului Toronto şi într-un parc de la periferie, în încercarea de a găsi părţile lipsă ale unui cadavru după descoperirea unor părţi dispersate în trei locuri: un picior, miercuri, în parcul Hewick Meadows la Mississauga, la periferia oraşului Toronto, capul unei femei tinere joi şi două mâini vineri, într-un râu din provincia Ontario. Este acelaşi curs de apă care traversează parcul Hewick Meadows. Anchetatorii refuză să vorbească de omor atâta vreme cât nu s-a stabilit cauza decesului dar sunt convinşi că a fost comisă o crimă. Nu se ştie încă dacă bucăţile macabre descoperite până acum aparţin aceleiaşi persoane şi numai expertiza medico-legală va permite stabilirea cu certitudine.

Poliţia a precizat că afacerea nu are legătură cu cu cazul tânărului student chinez din Monreal, Lin Jun, ucis, dezmembrat cu sălbăticie şi mâncat de  actorul porno canadian Luka Magnotta, care apoi a trimis prin poştă  bucăţi din cadavru unor şcoli din Vancouver şi unor  partide politice la Ottawa, în timp ce capul  fusese descoperit într-un parc din Montreal. Procesul lui va avea loc anul viitor.

Cadavrul fără nume

Anchetatorii poliţiei din Versailles se confruntă cu o adevărată enigmă, pentru că cel mai mare mister înconjoară circumstanţele morţii unui bărbat descoperit sâmbătă agonizând lângă şoseaua naţională 118, la nivelul comunei Ulis. Victima, adusă la spital de un automobilist,  a decedat din cauza unui traumatism cerebral, dar identitatea sa a rămas necunoscută, se ştie doar că este un alb, cu vârsta între 25 şi 40 de ani. Concluziile autopsiei au permis îndepărtarea tezei unor răni provocate de armă albă, dar chiar dacă ancheta nu se orientează neapărat pe un profil criminal,  poliţia menţine pe masă toate ipotezele posibile. Starea de sănătate nu a permis aflarea de indicii asupra originii  victimei şi nu a fost găsit asupra sa nici un document pentru a ajuta la identificare. Nu există elemente de verificat, se speră doar ca examene medicale suplimentare să poată aduce noi indicii pentru reorientarea cercetărilor. Anchetatorii au declarat că aşteaptă semnalarea dispariţiei unei persoane, ca cineva să observe că lipseşte o persoană din anturajul său.

Accident de circulaţie al unui pieton? Căderea unei maşini? Sinucidere? Lovituri mortale date de un agresor misterios?    

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă