14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvern minoritar la Chişinău, cu sprijin de la comuniști

Guvern minoritar la Chişinău, cu sprijin de la comuniști

Acord politic la Chişinău. PLDM și PD au semnat acordul de înfiinţare a unei noi coaliții de guvernare. Aceasta se va numi Alianța pentru o Moldovă Europeană, scrie unimedia.info. 

PLDM a câştigat 23 mandate și PD 19 mandate. Se va forma un Guvern minoritar care va fi susţinut, cel mai probabil, de către Partidul Comuniștilor.

Vlad Filat şi Marian Lupu au semnat documentul de faţă cu jurnaliştii, în Parlamentul de la Chişinău. "Timpul pe care l-am avut la dispoziţie a expirat, PLDM îşi asumă într-o manieră foarte responsabilă o guvernare eficientă în R.Moldova. Nu va fi uşor cu un guvern minoritar, dar nici imposibil", a declarat Filat.

Textul acordului va fi făcut public în cel mai scurt timp, au anunţat cei doi lideri.

 Cele două formaţiuni proeuropene sperau să coopteze şi Partidul Liberal (PLM) la guvernare, dar discuţiile au intrat în impas.

În acest context, PDM şi PLDM, care au în total 42 de locuri în Parlamentul de 101 membri, vor avea nevoie de voturi suplimentare pentru a obţine majoritatea necesară învestiturii.

Potrivit unor surse, Partidul Comuniştilor (PCRM) ar putea vota învestirea unui guvern minoritar proeuropean în funcţie de numele viitorului premier.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă