20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialRaiduri israeliene în Fâșia Gaza, după atacul palestinienilor

Raiduri israeliene în Fâșia Gaza, după atacul palestinienilor

Armata israeliană a efectuat luni două raiduri aeriene în Fâşia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachetă palestiniene, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, relatează AFP, conform Mediafax.

Aceste atacuri au fost lansate în ziua în care Guvernul de consens naţional urmează să fie prezentat la Ramallah, în Cisiordania, în urma unui acord între Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP) şi islamişti din cadrul Hamas, aflaţi la putere în Fâşia Gaza.

"În urma a două tiruri de rachetă efectuate către teritoriul israelian în ultimele două zile, aviaţia israeliană a atacat două instalaţii teroriste – în centrul şi sudul Fâşiei Gaza – care au fost atinse", a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

De la începutul anului, aproximativ 150 de rachete au fost trase de pe teritoriul Fâşiei Gaza către teritoriul Israelului.

Sectorul frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel a fost relativ calm în ultimele săptămâni. Ultima rachetă a fost lansată de pe teritoriul palestinian la 23 mai.

Cele mai citite

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă