27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialRaidurile aeriene care au lovit Alepul au ucis cel puţin 26 de...

Raidurile aeriene care au lovit Alepul au ucis cel puţin 26 de persoane chiar în timpul Consiliului de Securitate ONU

Activiştii sirieni au anunţat că cel puţin 26 de civili şi-au pierdut viaţa în ultimele raiduri aeriene ale forţelor guvernamentale, care au zguduit cartierele rebele ale metropolei Alep chiar în timpul desfăşurării reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, convocată de statele occidentale cu scopul de a cere oprirea sângeroasei ofensive din metropola siriană, transmite AP, preluată de News.ro.

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au aruncat vina asupra Moscovei pentru susţinerea sângeroasei ofensive a forţelor guvernamentale asupra cartierelor rebele ale metropolei Alep. Emisarul Staffan de Mistura a susţinut că luptele din metropola siriană sunt cele mai sângeroase din ultimii cinci ani ai războiului civil.

În timp ce ofensiva forţelor guvernamentale siriene a intrat în cea de-a patra zi consecutivă, lucrătorii medicali şi autorităţile locale au atras atenţia asupra raidurilor aeriene din cartierele estice ale Alepului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a precizat că 26 de civili şi-au pierdut viaţa în raidurile aeriene care au lovit metropola în jurul orei locale 19.30, iar bilanţul ar putea să crească în următoarele ore. Între timp, un reprezentant al ”Căştilor Albe” a explicat că până la 43 de persoane au murit în ultimele raiduri.

Puţinele spitalele siriene sunt depăşite de numărul mare al victimelor, iar lucrătorii medicali se aşteaptă ca mai mulţi răniţi să moară ca urmare a lipsei tratamentului.

”Nu am văzut niciodată atât de mulţi morţi la un loc. Este îngrozitor. În mai puţin de o oră, bombardierele ruseşti au ucis mai mult de 50 de persoane şi au rănit peste 200”, a declarat Mohammad Zein Khandaqani, un reprezentant al Consiliului Medical, care gestionează activităţile lucrătorilor medicali din cartierele rebele ale metropolei Alep.

Ultimele raiduri aeriene au avut loc chiar în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, privind sângeroasa ofensivă lansată de forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad asupra metropolei Alep. Reuniunea Consiliului de Securitate s-a finalizat fără adoptarea unei măsuri, deşi diplomaţii occidentali au acuzat de ”barbarie” forţele militare ruse, în legătură cu bombardamentele din Alep.

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă