4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRaport american: 50.000 de conturi de pe Twitter sunt controlate de Statul...

Raport american: 50.000 de conturi de pe Twitter sunt controlate de Statul Islamic

Cel puţin 46.000 de conturi de pe Twitter ar fi operate din partea grupării teroriste Statul Islamic, însă numărul real ar fi mult mai mare, arată un studiu american citat BBC News online, preluat de MediafaxAceşti susţinători SI, identificaţi în ultimele trei luni ale lui 2014, au fost localizaţi în zone din Irak şi Siria aflate sub controlul jihadiştilor, se arată în raportul intitulat "Recensământul SI pe Twitter", scris de către JM Berger de la Brookings Institution şi Jonathon Morgan, un expert.

Trei sferturi dintre susţinătorii grupării postează mesaje în arabă, iar unul din cinci în engleză, fiecare cont având, în medie, 1.000 de abonaţi. Statul Islamic este cunoscut pentru faptul că recurge la social media, în special Twitter, pentru a-şi promova mesajul. "Jihadiştii vor exploata orice fel de tehnologie care va funcţiona în avantajul lor", subliniază Berger, adăugând că SI "se bucură de mai mult succes decâte alte grupări" teroriste.

Cele mai multe dintre aceste conturi SI au fost create în 2014, ceea ce sugerează că numărul lor creşte vertiginos, în pofida celor aproximativ 1.000 de conturi legate de organizaţie pe care Twitter le-a închis în ultimele luni ale lui 2014.

Noul şef al Pentagonului Ashton Carter a insistat asupra ameninţării pe care o reprezintă noile tehnologii în mâna SI. "Este o grupare teroristă alimentată de social media, aşa cum nu am mai văzut până acum", a declarat secretarul american al Apărării săptămâna aceasta la Washington, în cadrul unor audieri în Senat. "Oameni care se află foarte departe de orice câmp de luptă şi de orice experienţă a radicalismului sunt ademeniţi prin social media", a subliniat el.

Mii de luptători străini s-au alăturat grupării pe fronturile din Irak şi Siria, iar cei mai mulţi provin din ţări vecine din Orientul Mijlociu.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă