10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRăspunsul dur al Rusiei, cu privire la traficul de petrol din zonele...

Răspunsul dur al Rusiei, cu privire la traficul de petrol din zonele siriene controlate de SI

Ministerul rus al Apărării a răspuns, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, declaraţiilor făcute de oficialii de la Washington, cu privire la traficul de petrol către Turcia, din zonele siriene controlate de gruparea SI, calificat drept “nesemnificativ” şi a precizat că “declaraţiile par un teatru al absurdului”, informează AFP, citat de Mediafax.

“Declaraţiile Pentagonului şi Departamentului de Stat par un teatru al absurdului”, adaugă precizat rus, sugerând Washingtonului “să privească imaginile filmate de (propriile) drone, care au fost de trei ori mai numeroase în ultima vreme în zona frontierei turco-siriene şi în zonele petrolifere”.

Mai mult, ministerul rus a acuzat SUA că ar muşamaliza traficul de petrol. 

“Când oficialii americani spun că nu văd cum petrolul teroriştilor este traficat în Turcia (…) miroase rău a dorinţă de a muşamaliza aceste acţiuni”, a precizat ministerul sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Putin acuză: Turcia a doborât avionul rus pentru a proteja traficul cu petrol al Statului Islamic. Poziția lui Erdogan

Emisarul special al SUA şi coordonator pentru afaceri energetice internaţionale, Amos Hochstein, a declarat vineri că volumul de petrol traficat în Turcia din zonele siriene controlate de gruparea Stat Islamic este “nesemnificativ”, atât ca volum de petrol, cât şi de venituri.

Comentariile sale au intervenit după ce Moscova a acuzat Ankara că profită de pe urma petrolului vândut de gruparea SI, alimentând tensiunile după doborârea unui bombardier rus de către aviaţia turcă, la graniţa siriană.

Departamentul de Stat a respins acuzaţiile Moscovei la adresa aliatului său din cadrul NATO, care îl vizau direct pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi familia sa, insistând că nu există dovezi în acest sens.

Citeşte şi: Citește și: RUSIA acuză TURCIA că este principalul consumator de petrol de la gruparea Stat Islamic

Oficiali NATO estimează că veniturile grupării SI din petrol se ridică la 1-1,5 milioane de dolari pe zi, dar speră că au fost reduse de raidurile aeriene ale SUA, Marii Britanii şi Franţei.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă