15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFranța: Cea mai mare rată a șomajului, după 2013

Franța: Cea mai mare rată a șomajului, după 2013

Șomajul în Franța a înregistrat, în luna octombrie, cea mai mare creștere lunară după 2013, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, în octombrie au existat cu 42.000 mai mulți solicitanți de locuri de muncă decât în septembrie, față de un total de 3,59 milioane (+1,2%), a anunțat joi Ministerul Muncii. Totodată, ministrul Muncii, Myriam El Khomri, a precizat că ”aceste cifre nu sunt satisfăcătoare’ și a subliniat că ”ele trebuie interpretate cu prudență pentru că rezultatele din ultimele luni cunosc variații puternice”.

În septembrie, numărul persoanelor înscrise pentru obținerea unui loc de muncă cunoscuse de fapt un recul net, cu 23.800 de șomeri mai puțini, adică cea mai puternică scădere de la criza financiară mondială de la sfârșitul anului 2007.

Citește și: Firmele ar putea primi bani de la stat pentru a angaja tineri

‘De la începutul anului, creșterea numărului solicitanților de locuri de muncă inactivi rămâne inferior celei observate în 2014’, subliniază ministrul.

În minister se estimează că ‘tendința se îndreaptă spre o stabilizare a numărului șomerilor la sfârșitul anului’ și ‘se speră că diminuarea se va relua în 2016’.

Președintele socialist Francois Hollande, care a promis o reducere ‘credibilă’ a șomajului în anul viitor, și-a condiționat candidatura pentru un al doilea mandat de cinci ani în 2017 de reușita acestui pariu.

De la sosirea sa la președinție, în mai 2012, circa 625.000 de șomeri suplimentari au fost înregistrați în Franța.

 

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă