12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRăzboi HIBRID în UCRAINA. Cum arată militarii trimişi de la MOSCOVA

Război HIBRID în UCRAINA. Cum arată militarii trimişi de la MOSCOVA

Infanteria Marină a SUA îşi extinde misiunile în Ucraina, urmând a instrui unităţile armatei ucrainene care luptă contra separatiştilor.

Comandanţii Infanteriei Marine a SUA consideră că în Ucraina se desfăşoară un război hibrid, purtat cu cu mijloace neconvenţionale. Una dintre strategemele folosite de militarii ruşi este să lupte fără a purta uniformă, pentru a fi confundaţi cu populaţia civilă ucraineană.

Drept dovadă, generalul locotenent Ronald Bailey, comandant adjunct  pentru Planuri şi Operaţii în Corpul Infanteriei Marine, a prezentat o fotografie în care apare un detaşament de luptători ruşi. Aceştia sunt aliniaţi în formaţie, poartă arme automate AK 47, dar nu au uniforme militare. În schimb, ei sunt îmbrăcaţi cu blugi şi cu pantofi de sport.

Pentru a evita victimele în rândul populaţiei civile, una dintre temele antrenamentelor organizate de militarii americani cu cei ucraineni se referă la utilizarea armelor non-letale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă