10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialReacția Casei Albe după primele raiduri aeriene ale Rusiei în Siria

Reacția Casei Albe după primele raiduri aeriene ale Rusiei în Siria

Casa Albă a transmis că serviciile secrete americane nu pot stabili cu certitudine care au fost obiectivele atacate miercuri de aviaţia rusă în Siria, potrivit Mediafax

“Este prematur să spunem cu exactitate ce ţinte au fost vizate de aviaţia militară rusă. Departamentul american al Apărării continuă să analizeze activităţile militare ruse pe teritoriul Siriei. Mai multe informaţii vor fi anunţate zilele următoare“, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

De asemenea, oficialul a amintit că între cele două țări există comunicaţii la nivel militar pentru a evita incidente neplăcute în Siria. 

“Vă amintiţi că, atunci când preşedinţii Barack Obama şi Vladimir Putin au avut oportunitatea de a vorbi, acum două zile, au fost de acord că este prioritar ca Statele Unite şi Rusia să aibă comunicaţii la nivel militar pentru a ne asigura că nu vor apărea incidente în Siria. Aceasta continuă să fie o prioritate. Oficialii militari americani au luat legătura cu omologii lor ruşi pentru derularea discuţiilor”, a subliniat Earnest.

Statele Unite au exprimat preocupare, miercuri, privind raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria, avertizând că intervenţia rusă nu va contribui la soluţionarea conflictului. Potrivit unor surse, secretarul de Stat american, John Kerry, i-a transmis ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, că raidurile aeriene ruse “nu vor ajuta” la soluţionarea conflictului din Siria. În plus, Kerry ar fi cerut Rusiei să se implice imediat pentru dezarmarea părţilor beligerante. “Raidurile aeriene ruse nu vor modifica în niciun fel misiunile Statelor Unite sau ale coaliţiei împotriva reţelei teroriste Stat Islamic”, a reacţionat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

“Rusia devine singura ţară care efectuează operaţiuni la solicitarea Administraţiei legitime din Siria”, a replicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Cel puţin 36 de persoane au murit în urma raidurilor aeriene efectuate miercuri de aviaţia militară rusă în Siria, susţine Coaliţia Naţională Siriană, o grupare a opoziţiei. Informaţia nu a putut fi confirmată din surse independente.

Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, aviaţia militară rusă a atacat poziţii teroriste din zona oraşului Homs, în sud-vestul Siriei. Conform unui oficial sirian, raidurile aeriene au vizat periferia oraşului Homs, în sud-vestul Siriei, o zonă ocupată de membri ai Armatei Siriene Libere (ASL), una dintre forţele militare ale opoziţiei siriene. “În această zonă nu sunt deloc terorişti”, a declarat sursa citată.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă