14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialReacția lui Vladimir Putin, după doborârea avionului rus

Reacția lui Vladimir Putin, după doborârea avionului rus

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că doborârea avionului militar rus este o “lovitură aplicată în spate” de către Ankara şi va avea “consecinţe grave” pentru relaţiile Rusiei cu Turcia, potrivit Mediafax. 

Pierderea de astăzi reprezintă o lovitură aplicată în spate de către complici ai teroriştilor, iar Rusia nu va tolera acest lucru. Incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor dintre Rusia şi Turcia“, a declarat Vladimir Putin, aflat în vizită în Iran.

De asemenea, liderul de la Kremlin a mai precizat că doborârea avionului militar rus de către Turcia reprezintă “o crimă” comisă de “complici ai teroriştilor” și a avertizat că Rusia nu va tolera astfel de atacuri. 

Citește și: VIDEO. Turcia a DOBORÂT un avion de vânătoare rus. Reacția Moscovei

Putin a subliniat că, din informaţiile pe care le are, avionul rus doborât de Turcia era în spaţiul aerian sirian, în zona Lattakia.

“Dar, oricum, piloţii noştri şi avionul nu reprezentau nicio ameninţare la adresa Turciei. Acest lucru era evident. Participau la operaţiuni împotriva reţelei teroriste Stat Islamic”, a afirmat Putin după întrevederea cu regele Abdallah al Iordaniei.

Putin a subliniat că relațiile celor două țări sunt diferite, după acest incident. 

“Rusia a considerat Turcia întotdeauna un prieten, nu doar un vecin. Nu am idee de ce a trebuit să se întâmple ce s-a întâmplat acum, dar în orice caz relaţiile nu mai sunt aceleaşi”, a insistat liderul rus.

Avioane militare turce au doborât, marţi dimineaţă, o aeronavă de vânătoare rusă, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar au fost omorâţi de insurgenţi sau de terorişti, în Siria.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă