14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialReacțiile liderilor politici din UE, după ce Tsipras a câștigat alegerile

Reacțiile liderilor politici din UE, după ce Tsipras a câștigat alegerile

Președintele Francois Hollande și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, l-au felicitat pe Alexis Tsipras pentru victoria de la alegerile legislative de duminică din Grecia. 

“Grecia va cunoaște o perioadă de stabilitate, cu o majoritate solidă. Este un succes important pentru Europa, care trebuie să asculte mesajul grecilor”, a declarat într-o conferință de presă la Tanger (Maroc) Francois Hollande, care se va duce la Atena “probabil în următoarele săptămâni”.

Astfel, Hollande a transmis că victoria lui Tsipras este ”un succes important pentru Europa”, în timp ce Martin Schulz a scris pe Twitter că, ”l-a felicitat pe Tsipras pentru că a câștigat alegerile”. 

Citește și: Syriza a câștigat, din nou, alegerile din Grecia

De asemenea, Schulz a subliniat că pasul următor este formarea unui Guvern solid și pregătit să își asume angajamentele luate de Grecia. 

Rezultatele oficiale parțiale după numărarea a 38,63% din voturi relevă un avans de peste 7 puncte procentuale pentru partidul Syriza, care a obținut 35,47% din voturi. Noua Democrație este cotată cu 28,07% din sufragii.

Citește și: Mesajul lui Tsipras după ce a câștigat, din nou, alegerile

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă