15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRecep Erdogan, noi declarații despre avionul rus doborât

Recep Erdogan, noi declarații despre avionul rus doborât

Președintele Turciei, Recep Erdogam a declarat că este ”întristat” de incidentul doborârii unui avion de vânătoare rus de lângă granița sa cu Siria și a precizat că își dorește să nu se fi întâmplat, potrivit BBC News

”Îmi doresc să nu se fi întâmplat așa ceva, dar s-a întâmplat. Sper să nu se mai întâmple așa ceva viitor”, a spus Erdogan. 

Până acum. Erdogan a refuzat să își ceară scuze Rusiei și a acuzat Moscova că se ”joacă cu focul” în ceea ce privește operațiunile sale în Siria. 

Citește și: Preşedintele Dumei de Stat: Rusia are dreptul la un răspuns militar împotriva Turciei şi VA RĂSPUNDE

Noile declarații ale lui Erdogan vin, după ce atât Turcia cât și Rusia și-au rugat cetățenii să nu mai călătorească în cele două țări. De asemenea, vineri, Rusia a impus vize turcilor care vor să viziteze țara și a amenințat că vor urma sancțiuni economice. 

Erdogan a cerut, anterior, o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, însă cel din urmă a spus că așteaptă scuze din partea Turciei înainte de a sta de vorbă cu președintele turc. 

Citește și: Analiză BBC: Ce spune comportamentul lui Putin despre acțiunile sale viitoare

Acum, președintele turc a apărat, din nou, incidentul și a criticat acțiunile Rusiei în Siria, care îl sprijină pe președintele Bashar al-Assad. Totuși, Erdogan a cerut, din nou, o întrevedere cu Vladimir Putin, la conferința ce mediu de la Paris de săptămâna viitoare. 

Turcia a doborât, marți, un avion rus de vânătoare în apropiere de granița sa cu Siria, despre care a spus că i-a încălcat spațiul aerian. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze, dar unul a fost omorât de rebelii din zonă. Rusia a denunțat atacul și a negat că ar fi intrat în spațiul aerian turc. 

Cele mai citite

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă